Stay Connected & Follow us

What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Orodán Tamás – interjú

Nemrég részt vettünk egy workshopon, ahol az előkészületek közben a szomszédos standtól a kollégák a MagiCom logót látva Orodán Tomiról és a Nexperyről kezdtek érdeklődni. Jobban belegondolva ez egyáltalán nem lepett meg minket.

Tomi 5 éve dolgozik nálunk, jelenleg ICS Network Engineer pozícióban. Rendkívül tehetséges, mindig ezerrel pörgő kollégánk, akivel közvetlensége és szaktudása miatt imádnak együtt dolgozni munkatársai. Fiatal kora ellenére számos IT mérnököt nevelt ki a Nexpery vezető oktatójaként. Nemrég megnyerte a 2024-es VII. Országos IT megmérettetés „IT biztonság” kategóriáját, sőt megoldandó feladatot is publikált más kategóriában (Vajgel Viktória közreműködésével), amelyre szintén nagyon büszkék vagyunk. Ennek kapcsán kérdeztük Tomit, honnan ered a hatalmas lelkesedése és versenyszelleme, milyen utat járt be eddigi karrierje során?

Mindig is érdekeltek a kihívások, hogy felmérjem és fejlesszem a tudásomat annak érdekében, hogy a lehető legpiacképesebb legyek, a Magyarországon megrendezésre kerülő IT versenyek pedig remek lehetőséget biztosítanak erre. Lényeges kiemelni, hogy az IT szektor megköveteli a folyamatos tanulást és fejlődést.

Diákéveimben könnyebben be tudtam illeszteni a versenyeket az életembe, azóta viszont megváltoztak a körülmények és a prioritások. Fontosnak tartom, hogy tisztában legyek a jelenlegi képességeimmel, és hogy új szakterületeket ismerjek meg.

Az IT biztonsági kategória is ilyen volt számomra, mellyel ugyan régebb óta foglalkozom hobbi szinten, viszont a versenyen való részvétel új perspektívát adott és új dolgokkal ismerkedhettem meg.

Gratulálunk Tomi a nagyszerű helyezéshez, helyezésekhez!

A képen Orodán Tamás (középen), a 2024-es, VII. Országos IT Megmérettetés díjátadóján.